Hoe een puzzel leggen?

Puzzelstukken

Veel mensen maken graag de omtrek. Die bepaalt in het begin binnen welk oppervlak zal worden gewerkt. Het is vooral interessant om met een meetlat de eindafmetingen te bepalen van de puzzel op basis van de fabrikantaanwijzingen op de doos. Met deze voorzorg vermijdt u bij het leggen van de randen dat er teveel of te weinig stukken lijken te zijn.

Wees niet ongerust als u een stuk van de rand lijkt te missen, het zal later wel opduiken. 


Om de puzzel te leggen: kijk lang genoeg naar het beeld op het deksel van de doos om het thema te bestuderen en de meest herkenbare zones te bepalen (lijn van de horizon, belangrijkste voorwerp, kleur enz.) vervolgens kunt u een heel aparte en dominante kleur in de puzzel leggen. 


Als u elk stuk van een voorafgaande selectie bekijkt, zult u het hoofdthema kunnen vervolledigen en meerdere details kunnen verbinden.

 

Voor het uitzoeken kunt u schoteltjes gebruiken (één per kleur) of platen van karton (A4- formaat), voor elk soort uitsnijding. Er bestaan ook sorteerdozen (ZIE WINKEL) die u kunt gebruiken bij het uitzoeken.

 

Als de stukken gesorteerd zijn per kleur, kunt u ze uitzoeken op basis van de vorm van het stuk en ze in eenzelfde richting leggen, volgens 1/2/3 knopen of 1/2 gat per specifieke uitsnijding (puzzels van Amerikaanse makelij). Als u twijfelt of het juiste stuk op de juiste plaats ligt, moet u de stukken omkeren (omgedraaid dus zonder beeld). Daar ziet u meteen of 2 stukken bij elkaar passen.

Puzzel Passion

Belliardstraat 143

1040 Brussel

0476 357650

 

 

info@puzzel-passion.be

DEFINITIVE SLUITING WINKEL

 

DE WINKEL IS GESLOTEN VANAF 14/08/2017 

DE VERKOOP GAAT VERDER VIA HUIDIGE WEBSITE  VANAF 15/09/2017.

 

Wij danken onze trouwe klanten. 

 

 . 

 

 

 


Puzzelwebshop

Koop uw puzzel (vanaf 2000 stuks) in onze webshop!

De grootste puzzelkeuze

In onze winkel in Brussel vindt je puzzels van 2 tot 40320 stuks.

Facebook

Wordt fan van Puzzle Passion op Facebook!